Beddari Nilsen - Kvensk/Finsk musikk

Musikerparet Trygve Beddari og Anne Margaret Nilsen har samlet sanger fra Ruija. Ruija er navnet finnene brukte om Nord-Norge og betyr området der nordlyset flammer.

Musikktradisjonen herfra spenner over alt fra urgammel runosangtradisjon, via eldre finske folkesanger, læstadianske sanger, sanger laget av kvener i Norge til finske slagere.

"Beddari og Nilsen kombinerer en dyp respekt for tradisjoner med en lett og leken musikalsk stil. De bearbeider, oversetter, deler opp og setter sammen. Resultatet blir en sann kulturell polyfoni, der stemmer som har vært helt eller delvis forstummet, får et uttrykk som virker moderne og relevant." - fra avisa Sagat

Programmet har vært fremført sommeren 2015 i Lakselv og Alta og de har turnert i alle de seks kommunene i Nord-Troms som en del av Paaskiviikko, de kvenske kulturdagene i regionen.

I 2016 har Beddari Nilsen arbeidet med videreføring av denne tradisjonen med Kulturskoleelver i Sør-Varanger og med sangkoret Fossekallen.
16/7 - 2016 holder de konsert på Kipparifestivalen i Børselv.

Under konsertene trakterer de trekkspill, kantele, piano, perkusjon, leirgauk og de synger på kvensk/finsk, norsk, svensk og samisk.

I 2014 lagde de CD'en Til Pasviks Pris som også innehold kvensk/finsk sangtradisjon. I løpet av 2015 planlegger de å gi ut ny CD med sanger fra Ruija!

 

 

<<< Til forsiden

 

 


 
 
 
 
 

Beddari Nilsen i Sagat
Les omtale fra konserten i Lakselv fra avisa Sagat


Beddari Nilsen i Framtid i Nord
Les intervju og se video på Finsk.no


Beddari Nilsen i Framtid i Nord
Les omtaler fra i avisa Framtid i Nord